Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Valtakatu 37 (Saimaanlinna)
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme on avoinna arkisin klo 11:00-14:00.

Dubrovnik

Dubrovnikin muurien vartioima vanhakaupunki on kroatialainen helmi Unescon maailmanperintökohteiden joukossa. Iltakävely sen tunnelmallisilla kujilla, aukioilla ja sisäpihoilla on unohtumaton elämys. Parin kilometrin päässä voi paistatella päivää rantapoukamissa ja laitureilla kristallinkirkkaasta Adrianmerestä ja upeasta maisemasta nauttien.

Dubrovnik on aarreaitta historian ja kulttuurin ystäville. Muurien rakentaminen aloitettiin jo 700-luvulla ja kaupungin kehitykseen ovat vuosisatojen aikana vaikuttaneet niin roomalaiset, venetsialaiset, illyrialaiset, Napoleon kuin Habsburgitkin. Aikojen saatossa on koettu sekä loiston päiviä että selkkauksia, joista viimeisin Jugoslaviasta irtautumisen aikoihin.

Dubrovnik on 1990-luvun tapahtumista huolimatta säilyttänyt ainutlaatuisen, hienostuneen tunnelmansa. Vanhankaupungin halkaisee marmorilla päällystetty pääkatu, jonka ympärillä on hienoja vanhoja palatseja, kirkkoja ja suihkulähteitä. Suojaisilla sisäpihoilla saa nauttia tasokkaista konserteista ja teatteriesityksistä. Vieri vieressä olevat kahvilat ja ravintolat täyttyvät iltaisin sekä kaupunkilaisista että lomalaisista. Kulttuurin lisäksi Dubrovnikissa viehättää turkoosinsinisenä kimalteleva Adrianmeri, jonka uimavedet ovat täällä Euroopan puhtaimpia.

Dubrovnikissa on kulttuurikaupungin vetovoimaa, mutta myös ainekset aurinkolomaan. Noin 25 metriä korkean muurin päällä kävellessäsi saat käsityksen kaupungin rakenteesta ja nautit maisemista ja meren väreistä. Rannat eivät ole Kroatian parhaimpia, mutta veneillä ja lautoilla siirtyy vaivattomasti lähisaarille; lasten kanssa matkaan lähtevän on hyvä tutustua hotellien allaskuvauksiin. Elegantti keskusta ei elä yömyöhään, mutta lähistön hotellialueilla on jonkun verran huvituksia myös yökyöpeleille.

Vastuullinen matkanjärjestäjä ja teksti Lomamatkat.