Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Valtakatu 37 (Saimaanlinna)
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme on avoinna arkisin klo 11:00-14:00.

Cefalù

Sisilian pohjoisrannikolla sijaitseva sympaattinen Cefalù tarjoaa aitoa italialaista vieraanvaraisuutta ja kuvankauniin lomaympäristön rantoineen.

Meren ja korkean kallion väliin sijoittuvan vanhankaupungin sokkeloiset korttelit vievät ajassa vuosituhansia taaksepäin, vaikka pyykit riippuvat kujien yllä kertoen asutuksen jatkumisesta. Kaupungin erottaa jo kauas korkealle kohoavasta tuomiokirkosta.

Cefalù on pikkukaupunki, jossa voi viettää lomaa kiireettömässä ilmapiirissä. Kaupungin taustalla kohoaa Rocca-kukkula lähes kolmeensataan metriin ja edustalla on Sisilian paras uimaranta. Rantapalvelut avautuvat vasta kesäkuussa, mutta jatkuvat sään salliessa pitkälle syksyyn. Vanhan kaupunginosan sydän on tuomiokirkon aukio, Piazza del Duomo, ja keskustaa halkoo Corso Ruggero -katu kauppoineen. Tuomiokirkon rappuset ja kirkon ulkoasukin ovat mieleenpainuvat. Näissä ajan patinoimissa, romanttisissa kulisseissa on houkuttelevia kahviloita ja viinikellareita sekä viehättäviä trattorioita, joissa tarjotaan pääasiassa perinteisen sisilialaisen keittiön antimia.

Cefalù on Sisilian lomakohteistamme edullisin. Tuliaiskassiin löytyy lähinnä paikallisia elintarvikkeita ja pieniä matkamuistoja, mutta vain noin tunnin junamatkan päässä on Palermon kaupunki erinomaisine ostosmahdollisuuksineen.

Rocca-kukkulalle johtaa patikkareitti ja sieltä käsin avautuvat hienot näkymät yli kaupungin merelle. Läheisessä luonnonpuistossa saat lisää liikuntaa, paikalle pääsee bussilla. Etenkin keväällä puisto on täynnä kukkaloistoa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä ja teksti Lomamatkat.