Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Valtakatu 37 (Saimaanlinna)
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme on avoinna arkisin klo 11:00-14:00.

Taormina

Sisilian itärannikon helmi on Taurovuoren rinteellä lepäävä hienostunut Taormina. Näkymä Naxoksenlahdelle ja taustalla siintävälle Etna-vuorelle on vaikuttava.

Pikkukaupungin halkaisee kävelykatu Corso Umberto ja sen keskivaiheilla on keskusaukio Piazza IX Aprile näköalatasanteineen. Katu yhdistää muinaiset kaupunginportit, Porta Catanian ja Porta Messinan, joiden sisään ei autolla pääse. Kävelykadun varrella on tyylikkäitä putiikkeja, taidegallerioita, viehättäviä terassikahviloita, jäätelöbaareja ja ravintoloita. Corso Umberto on etenkin iltaisin myös paikallisen kerman suosima näyttäytymispaikka. Pääkadun tarjontaa vähemmän kukkaroa verottavat sivukujien tunnelmalliset pikkupuodit, myyntikojut ja ruokapaikat. Ja kuten Sisiliassa yleensä, myös Taorminassa saat nauttia läheisten viinitilojen antimia ja tuoreista paikallisista raaka-aineista valmistettuja herkullisia aterioita.

Kaupunginporttien väliin jää myös aimo annos kulttuurihistoriallisesti merkittäviä nähtävyyksiä. Kadut ja kirkot kertovat lähinnä keskiajasta, kuten tuomiokirkko aukioineen ja suihkulähteineen. Kaupungin tärkein historiallinen paikka on kuitenkin ajanlaskuamme edeltävällä ajalta, osittain kallioon kaiverrettu kreikkalainen teatteri, joka kokonsa puolesta jää Sisiliassa jälkeen vain Syrakusan teatterista. Jäänteitä on nähtävissä myös arabiajalta, mm. matkailutoimisto majailee entisessä Corvajan palatsissa, jonka vanhimmat osat ovat peräisin 1000-luvulta. Myös kaupungin puutarha trooppisine kasveineen ja eksoottisine lintutorneineen on nähtävyys. Puiden katveessa käyskennellessään saa samalla ihailla meren suuntaan avautuvia upeita maisemia.

Taormina tarjoaa mahdollisuuden myös ranta- ja patikointilomaan. Rannalle voi laskeutua nopeasti köysiradalla tai halutessaan portaita pitkin. Taurovuoren huipulla taas on Castelmolan pikkukaupunki, jonne voi kiivetä ihastelemaan henkeäsalpaavia näköaloja kiemurtelevaa porrasreittiä pitkin. Viereinen kukkula puolustuslinnakkeineen on myös valloitettavissa.

Rinteellä sijaitseva Taormina on haasteellinen lomakohde liikuntaesteisille, sillä myös kaupungin alueella ja hotelleissa on korkeuseroja ja portaita.

Vastuullinen matkanjärjestäjä ja teksti Lomamatkat.