Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Valtakatu 37 (Saimaanlinna)
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme on avoinna arkisin klo 11:00-14:00.

Naxos

Rantaviivaan Taurovuoren juurelle levittäytyvä Naxos sopii rantalomailuun, joskin keväällä ja loppusyksystä rantapalvelut ovat rajalliset. Silloin taas on mahdollisuus nauttia kävelyretkistä pitkällä rantakadulla ja retkeilystä ilman ruuhkia.

Naxos oli kreikkalaisten ensimmäinen siirtokunta Sisiliassa. Nyky-Naxos on historian eri kerrostumista koostuva mielenkiintoinen ja monipuolinen paikallisten asuttama pikkukaupunki.

Päärannan tuntumassa sijaitsevat hotellit ovat lähellä paikalliselämää, kun taas etelänpuoleista Recanatin rantaa reunustavat modernit hotellit monipuolisine palveluineen. Kaupungin palvelut ovat keskittyneet kalasataman alueelle, rantakadun varrelle ja pääaukio Piazza Roman ympärille. Auringon laskiessa Etna-vuoren taakse, syttyvät vuorenrinteillä lepäävien kylien valot. Tämä luo iltoihin viehättävää tunnelmaa ja sitä täydentämään voi vaikkapa nauttia illalliseksi tuoreita merenantimia, joista italialaiseen tapaan taiotaan suussasulavia herkkuja.

Naxos on hyvä tukikohta tutustua Sisilian eri osiin, esimerkiksi Messinaan ja Cataniaan on hyvät bussi- ja junayhteydet. Cataniasta voi jatkaa matkaa Palermoon ja historialliseen Syracusaan. Myös patikointi vuoren rinteillä on suosittua, lähin tutustumisen arvoinen kiipeilykohde on Taormina, mutta korkeammallekin voi nousta kivettyjä polkuja pitkin.