Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Kirkkokatu 10
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Jumalniementie 8
(Citymarket)
48600 KOTKA
+358 5 363 5400
kotka(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme ovat avoinna arkisin klo 9:00-17:00.

Fuengirolassa yhdistyy viihtyisä kaupunki- ja rantaloma.

Se on mukavan kokoinen kaupunki, jossa on helppo liikkua vaikka jalkaisin. Fuengirolassa on pikkukaupungin viehättävä tunnelma ja se sopii rantansakin puolesta hyvin myös perhelomailuun. Tuhannet suomalaiset ovat muuttaneet pysyvästi Fuengirolaan, joten kaupungissa on saatavilla mukavasti myös suomenkielisiä palveluja.

Rantaelämää, herkkuhetkiä ja shoppailua

Pitkä hiekkaranta ja miellyttävä ilmasto tekevät Fuengirolasta loistavan rantalomakohteen. Aivan keskustan edustalle levittäytyvää rantaa reunustaa upea kävelykatu Paseo Maritimo, jonka ravintoloihin ja baareihin on mukava poiketa. Myös keskustassa on vilkkaita kävelykatuja, joiden varrelta löytää mm. erilaisia pikkupuoteja ja putiikkeja, ja melkein joka korttelissa on tapaksia tarjolla välipalaksi tai pieneen nälkään. Fuengirolan ostosmahdollisuudet ovat kaikin puolin kattavat, ostoskeskuksia on useita ja suurimmassa, Parque Miramarissa, on monien liikkeiden lisäksi myös ravintoloita ja elokuvateattereita. Lauantaisin voi tehdä löytöjä kirpputorilla ja tiistaisin kaupungin suosituilla markkinoilla.

Kalastajakylästä monipuoliseksi matkailukaupungiksi

Historian havinaa voi tuntea paitsi kaupungin historiallisessa museossa, myös kävellessään muinaisten roomalaisten jalanjäljillä sekä seuratessaan satamassa paikallisia kalastajia, olihan Fuengirola alun perin vain pieni kalastajakylä. Suosittu vierailukohde on kaupungin eläintarha ja lasten lomariemua lisää lyhyen junamatkan päässä sijaitseva Benalmádena eläinpuistoineen ja tivoleineen.

Andalusia houkuttelee kiertämään

Lähijunalla on helppo käväistä lähikaupungeissa kuten Malagassa, mutta Fuengirola on hyvä tukikohta myös pidemmille päiväretkille, esimerkiksi Gibraltarille, Sevillaan, Granadaan, Sierra Nevadaan tai Marbellan Puerto Banus -huvivenesatamaan, jossa maailman jetsetti näyttäytyy… Andalusian kuvauksellisista valkoisista kylistä lähin on kävelymatkan päässä sijaitseva Mijas, joka on jopa voittanut palkintoja perinteisen ulkoasunsa ansiosta.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä ja teksti Matkavekka.