Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Kirkkokatu 10
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Jumalniementie 8
(Citymarket)
48600 KOTKA
+358 5 363 5400
kotka(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme ovat avoinna arkisin klo 9:00-17:00.

Filosofien ja matemaatikkojen vehreä kotisaari Samos itäisellä Egeanmerellä opettaa vieraalleen, mikä elämässä on tärkeää: kiireettömyys, sydämellisyys – ja hyvä ruoka.
Saaren ihastuttava pienimuotoisuus, aitous ja monipuolisuus yhdistettynä pitkään ja vaiherikkaaseen historiaan tekee vaikutuksen. Samos sopii kaikenikäisille.
Esimakua vain kivenheiton päässä Turkin rantaviivasta sijaitsevan lomasaaren vehreydestä saa jo, kun lentokone laskeutuu kentälle keskelle appelsiinilehtoa. Matka jatkuu maisemissa, jossa pinja- ja sypressimetsiköiden lomasta vilkkuu auringon kultaama turkoosi meri ja houkuttelevat hiekkapoukamat.

Samoksen saari on elänyt jo pitkään matkailusta, minkä vuoksi matkailupalvelut toimivat hyvin. Silti saari on säilyttänyt aidon kreikkalaisen tunnelman. Lomakohteitamme ei ole alun perin matkailijoille rakennettu, vaan täällä asut samoslaisten keskellä ja pääosin kaikki hotellit ovat paikallisten perheiden omistamia ja hoitamia.

Samoksen kaupunki

Samoksen kaupunki, toiselta nimeltään Vathi sijaitsee saaren pohjoisrannikolla ja on paitsi eloisa kreikkalaiskaupunki myös saaren hallinnollinen keskus. Samoksen kaupungissa pääset osaksi paikallisten arkielämää - pikkuleipomot ja verstaat aukovat oviaan modernien ravintoloiden naapurissa. Rantakatu tavernoineen, kahviloineen ja baareineen on suosittu kokoontumispaikka. Kaupunki on melko pieni, alle 7000 asukastaTäällä ostosmahdollisuudet ovat saaren parhaat, mutta mikään shoppailuparatiisi Samos ei ole. Hunajaa, yrttejä, käsitöitä ja keramiikkaa kannattaa kuitenkin hankkia tuliaiskassiin. Hotellimme sijaitsevat upeilla paikoilla lähellä rantaa, kävelymatkan päässä keskustasta – nautit rantaelämästä ja kaupungin kuhinasta samalla kertaa. 

Samoksen kaupungin vanha osa

Meren rannalle levittäytyvä nykyinen Samoken kaupunki on vuosien saatossa kasvanut kiinni ylhäällä rinteillä sijaitsevaan alkuperäiseen Vathiin, joka on edelleen kuin oma erillinen maailmansa perinteisine kalkittuine taloineen ja kapoisine kiemurtelevine kujineen. Vanhat herrat pelaavat lautapelejään kadun varsilla, kahvia siemaillaan ja kuulumisia turistaan. Kannattaa kiivetä ylös vanhaan osaan ihailemaan upeita maisemia, tai taittaa taival taksilla. Alas voit kävellä omia aikojasi menneeseen kyläarkkitehtuuriin tutustuen. Vathin satamassa voit ihailla lauttaliikennettä lähisaariin ja Turkkiin. 

Tekemistä Samoksella

Samoksen kaupungissa uimarantoja on kolme ja lisää löydät hieman kaupungin ulkopuolelta. Jos vuokraat skootterin tai auton, tai hyppäät edulliseen paikallisbussin kyytiin, pääset helposti liikkumaan saarta ympäri. Kuuluisa Psili Ammos -ranta sijaitsee toisella puolella saarta. Suosittelemme ehdottomasti käymään Pythagorionissa, joka on rauhallinen lomakohde rannalla noin 20 minuutin ajomatkan päässä.


Vastuullinen matkanjärjestäjä ja teksti Matkavekka.