Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Kirkkokatu 10
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Jumalniementie 8
(Citymarket)
48600 KOTKA
+358 5 363 5400
kotka(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme ovat avoinna arkisin klo 9:00-17:00.

Kalives

Kalives tarjoaa kauniin lomaympäristön meren ja kukkuloiden välissä sekä aitoa kreetalaista ystävällisyyttä rentouttavassa ilmapiirissä. Kylää halkoo kaksi joenuomaa hedelmätarhoineen ja kasvimaineen ja kukkuloiden rinteitä peittävät oliivinvihreät lehdot. Kauempana kohoaa Lefka Óri eli Valkeat vuoret kohti taivaita ja pitkälle kesään sen huiput piirtyvät valkoisina sinistä taivasta vasten. Täydellistä idylliä!

Kalives on ohjelmassamme ns. omatoimikohteena. Opaspalvelut tarjoamme puhelimitse, mutta lentokenttäkuljetukset tulee huolehtia itse. Suomenkieliset retkemme lähtevät Hanian hotelliemme läheisyydestä, noin 25 kilometrin päästä.

Kalives on pieni ja kiireetön merenrantakylä
Keskustan halkaisevan kanavan reunalla on pieni kirkkoaukio, jota pidetään kylän keskustana. Aukiolla on kirkon lisäksi mm. taksiasema ja mielenkiintoinen historiallinen vesimylly. Idyllinen satamapoukama houkuttelee tavernoillaan ja kahviloillaan, ja lahden pohjukassa on aallonmurtajan suojaama uimaranta. Suurempi hyvin hoidettu ranta on keskustan länsipuolella sijaitseva Kiani Akti, jonka läpi laskeutuu mereen toinen Valkoisilta vuorilta virtaavista joista. Tällä hienohiekkaisella rannalla on myö hotellimme Kiani Beach.

Patikointia, pyöräilyä ja kaupunkivierailuja
Jokilaaksoissa on sekä päällystettyjä teitä että pieniä hiekkateitä, jotka ovat suosittuja vaellus- ja pyöräilykohteita. Reittikarttoja myydään kylän kirjakaupassa. Sijainti Hanian ja Rethymnonin välissä mahdollistaa myös kaupunkimatkat, sillä kaupunkien väliä säännöllisesti liikennöiviin busseihin voi nousta läheiseltä päätieltä. Haniaan on matkaa vain noin kaksikymmentä kilometriä, joten kaupungin kauppahallissa, ostoskujilla ja venetsialaisaikaisen vanhankaupungin kujilla on helppo piipahtaa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä ja teksti Matkavekka.