Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Valtakatu 37 (Saimaanlinna)
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme on avoinna arkisin klo 11:00-14:00.

Apollolla on Pohjoismaiden suurin lomavalikoima Kreetalla, ja valikoimasta löytyy kaikkea mutkattomista perhehotelleista aina ylellisiin lomakeitaisiin, joiden palvelut ovat huippuluokkaa. Halusitpa lomailla missäpäin Kreetaa tahansa, suositussa lomakohteessa tai pienessä aidon kreikkalaisessa kylässä, meiltä löytyy sopiva vaihtoehto. Tervetuloa lyömättömälle lomasaarelle!

Kreeta on täynnä elämyksiä. Suuri ja luonnonkaunis saari tarjoaa dramaattista historiaa, fantastisia rantoja, viihtyisiä tavernoja sekä antiikin kulttuuria. Kaiken kruunaa miellyttävä kesäsää, jota kestää huhtikuusta marraskuuhun. Muistot Euroopan vanhimmasta korkeakulttuurista, satumainen ja monimuotoinen luonto sekä viehättävät kylät tekevät saaresta aivan lyömättömän lomakohteen.

Pohjoisrannikko on erinomainen lähtökohta, kun haluat tutustua saareen. Rannikkoa pitkin voit matkustaa Rethymnoniin, Haniaan ja Hersonissokseen. Tällä puolella on lahtia ja hiekkarantoja – merikin on itse asiassa lämpimämpi kuin etelämpänä.

Kreeta – Kreikan suurin saari
Puolen miljoonan asukkaan Kreeta on Kreikan suurin saari ja yksi koko Välimeren suurimmista. Kreeta on myös Kreikan eteläisin saari, se on melkein yhtä lähellä Afrikkaa kuin Eurooppaa. Saarella on kolme ilmastovyöhykettä ja luonnon monimuotoisuus onkin täällä vertaansa vailla: lumisista vuorenhuipuista aina palmurantoihin. Pääkaupunki Heraklion sijaitsee keskellä saaren pohjoisrannikkoa, ja  länsiosassa on korkeita vuoria, vehmaita laaksoja ja lahtia hiekkarantoineen. Idässä luonto on karumpaa, leveitä ylätasankoja ja vehreitä oliivilehtoja lukemattomien hiekkarantojen takana.

Paikkoja, joissa historiaa luotiin
Tarujen mukaan ylijumala Zeus syntyi Kreetalla. Hän sai prinsessa Europan kanssa kolme poikaa, joista Minos nousi Kreetan ensimmäiseksi kuninkaaksi. Vieraile kuningas Minoksen Knossos-palatsissa, joka on yksi Euroopan suurimmista nähtävyyksistä. Voit kuulla tarinoita  kuuluisasta valtaistuinsalista, maailman ensimmäisestä vesivessasta ja teorioista, joilla on pyritty selittämään, miksi myyttinen kulttuuri yhtäkkiä katosi, noin 1450 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä ja teksti Apollomatkat.