Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Valtakatu 37 (Saimaanlinna)
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme on avoinna arkisin klo 11:00-14:00.

Alcúdia on lomaparatiisi Mallorcan pohjoisosassa. Sen 14 km pitkä hiekkaranta houkuttelee kaikenikäisiä, sillä ranta soveltuu mataluuden puolesta lapsille ja vesi on kauniin turkoosia. 


Ihanaa rantaelämää 
Sataman läheinen alue Puerto de Alcúdia kuhisee tekemistä etenkin kesäaikaan, kun rantakadut täyttyvät lomailijoista. Täällä voit valita laajasta ja monipuolisesta ravintolatarjonnasta. Maistele espanjalaisia tapaksia tai kansainvälisen keittiön antimia. Rantakadun varrella palmujen katveessa kohtaat niin uimareita kuin päiväkävelijöitä. Alempana liidunvalkealla, leveällä hiekkarannalla vietetetään auringontäyteistä rantaelämää. Rauhaa toivovat hakeutuvat vähän idemmäksi Playa de Muron rannalle. Tasaisen maastonsa vuoksi alue sopii erinomaisesti myös pyöräilyyn ja alueella onkin useiden kilometrien verran pyöräteitä. Alcúdian pitkä ranta houkuttelee myös lenkkeilijöitä ja muita liikunnan ystäviä. 

Keskiaikaista historiaa 
Pari kilometriä sisämaahan päin sijaitsee Alcúdian vanha keskusta, jota ympäröivä kaupunginmuuri on peräisin 1300-luvulta. Täällä voit hakeutua varjoon kapeille kujille, joita reunustavat keskiaikaiset rakennukset. Markkinapäivinä voit ostaa torilta tuoreita hedelmiä, mausteita ja paikallisia käsitöitä.

Puerto Pollensa
Viereisen merenlahden elegantti Puerto Pollensa on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Tämä kaunis rantalomapaikka huokuu tunnelmaa ja monet ravintolat kattavat pöytääsi tyypillistä mallorcalaista ruokaa. Matala valkohiekkainen ranta muistuttaa Alcúdian rantaa. Istahda johonkin rantakadun kahviloista ja nautiskele kauniista näkymistä! Taustalla oman viehätyksensä luo Formentorin vehreä niemi. 

Lähde retkille, vuokraa auto tai liiku paikallisbussilla
Muutaman rantapäivän jälkeen saatat kaivata ehkä jotain uutta. Lähde mukaan suomenkielisille retkillemme, joilla saat paljon mielenkiintoista tietoa saaresta ja mallorcalaisesta kulttuurista. Osallistumalla retkille voit rauhassa keskittyä maisemien katseluun ja kuulla samalla saaren historiasta, kulttuurista ja asukkaista. Vuokraamalla auton pääset päiväretkille omin päin esimerkiksi Formentorin niemelle tai pohjoisrannikon pieniin vuoristokyliin. Voit vuokrata auton lomallesi suoraan oppaalta. Oppaat antavat myös mielellään reittiehdotuksia ja vinkkejä mukavaan autoiluun. Saari on miellyttävän kokoinen, päivässä näet jo paljon! Saaren pääkaupunkiin pääset parhaiten paikallisbussilla. Bussiyhteydet ovat erinomaiset Alcúdian ja Palman kaupungin välillä. 

Päiväretki Menorcalle

Alcúdiasta pääset kätevästi myös naapurisaarelle Menorcalle. Menorca on tunnettu upeista koskemattomista rannoistaan ja arkeologisista löydöksistään. Unescon biosfäärialueeksi julistettu saari on tietoisesti jättäytynyt massaturismin varjoon. Tutustumisen arvoinen on myös Ciutadellan kaupunki, johon lautat Alcúdiasta saapuvat. 

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä ja teksti Matkavekka.