Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Kirkkokatu 10
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Jumalniementie 8
(Citymarket)
48600 KOTKA
+358 5 363 5400
kotka(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme ovat avoinna arkisin klo 9:00-17:00.

Matkusta kohteisiin Capo Vaticano ja Tropea - Calabria

Noin 50 km Pizzosta etelään sijaitsee Capo Vaticano ja sen keskus Tropea. Etelä-Italian helmeksi mainittu paikkakunta kylpee aamuauringon säteissä hiekkakivisten jyrkänteiden laella, huikaisevan kauniin meren rannalla, jonka sävyt vaihtelevat turkoosista smaragdisiin ja ultramariiniin. Täällä nautit hienoista hiekkarannoista ja kristallisista vesistä sekä lukuisista kahviloista, baareista ja ravintoloista.

Tropea on etelärannikon helmi

Tropean perusti legendan mukaan Herkules noin vuonna 2000 eaa. Kaupungin vanhimmat osat ovat kasvaneet kiinni 70-metriseen hiekkakivijyrkänteeseen meren rannalla. 1100-luvulta peräisin oleva tuomiokirkko ja katedraali Santa Maria dell'isola ovat muutamia keskustan nähtävyyksistä. 

Koe Piazza Canone

Piazza Canone on saanut nimensä vanhoista kanuunoista, jotka suojelivat kaupunkia merirosvoja ja tunkelijoita vastaan. Aukiolle kerääntyy väkeä pikkutunneille asti seurustelemaan ja ihailemaan Calabrian kuuluisaa auringonlaskua. Tropeaa reunustavat kapeta ja pittoreskit kadut ja torit täynnä tunnelmallisia putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Pöytiä on usein aseteltu pikkukujille, joiden ikkunoissa roikkuu paikallisten pyykkinaruja ja kirkas tähtitaivas pilkistää kattotiilien takaa.

Hotelimme Capo Vaticanossa

Capo Vaticanon ja Tropean hotellimme ovat keskittyneet Capo Vaticanon jyrkänteen ympärille, pienten merenlahtien, kauniiden rantojen ja kallioiden tuntumaan. Monet hotellista ovat pieniä ja perheiden ylläpitämiä ja tarjoavat kotoisaa tunnelmaa.  Hotelli Labranda Rocca Nettunossa  asut tasokkaissa puitteissa nauttien All inclusive -palvelusta, viihtyisästä allasalueesta, yksityisestä rannasta ja mukavasta kävelyetäisyydestä kaupungin keskustaan. 

Punasipulin valtakunta

Merkittävä Tropean elintarvike on punasipuli, jota viljellään alueella. Vihannes näkyy kaikkialla kaupungissa ja sitä käytetään ainesosana kaikkin ruokalajeihin, jopa jäätelöön. 

Ihanaa gelatoa

Tropeassa jäätelöbaareja riittää. Makuja löytyy punasipulista chiliin, mansikasta pannacottaan, tiramisuun  ja pistaasiiin. Gelato eli jäätelö on ihan pakollinen herkku Calabrian-loman jokaisena päivänä!

Vastuullinen matkanjärjestäjä ja teksti Matkavekka.