Yhteystiedot

MATKA-MIETTINEN

Kirkkokatu 10
53100 LAPPEENRANTA
+358 5 453 0110
lpr(at)matka-miettinen.fi

Jumalniementie 8
(Citymarket)
48600 KOTKA
+358 5 363 5400
kotka(at)matka-miettinen.fi

Toimistomme ovat avoinna arkisin klo 9:00-17:00.

Eteläisen Istrian rannikolla kohoaa Pulan kaupunki. Se on eläväinen satamakaupunki, jossa voi kokea paitsi ison kaupungin tuntua myös vaikuttavaa historiaa.

Lisäksi mahdollisuudet rantalomailuun ovat erinomaiset. Saaristossa sijaitsevat myös kauniit Brijunin saaret, jotka muodostavat yhden Kroatian kahdeksasta kansallispuistoalueesta.

Paljon elämyksiä

Pula - kuten Rooma - on rakennettu seitsemälle kukkulalle. Myös kaupungin yksi suosituimmista nähtävyyksistä on peräisin Rooman valtakunnan ajoilta: Amfiteatteri eli Arena, kuten paikalliset sitä kutsuvat, rakennettiin gladiaattoreiden taisteiluita varten ennen ajanlaskumme alkua. Tänä päivänä se palvelee konserttinäyttämönä ja Pulan elokuvafestivaalien tapahtumapaikkana. Amfiteatteri on maailman seitsemänneksi suurin.

Rantalomaa kirkkaissa vesissä

Pulan alueen kenties tunnetuin turistikohde on nimeltään Medulin, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Pulasta etelään. Täällä kauniiden rantojen lisäksi voit käydä tutustumassa pieneen katedraaliin. Aivan Pulan keskustan ulkopuolella, Verudelan niemimaalla, pääset nauttimaan kahviloista, ravintoloista, kauniista pinjamänniköistä unohtamatta tietenkään kaunista saaristonäkymää ja ihastuttavia rantoja.

Istria - gourmetkohde

Kumpuileva Istrian sisämaa tunnetaan useista laadukkaista viineistään, oliiviöljystään, erinomaisesta kinkustaan sekä tietenkin tryffeleistään, joita löytyy Mirnan laakson tammimetsistä. Kaikki nämä mainiot antimet ovat edistäneet Istrian mainetta kasvavana gourmetkohteena. Istrian monikulttuurinen historia on vaikuttanut myös alueen ruokaan, ja eri maiden perinteet ovat kietoutuneet yhteen. Aromaattiset mausteet, villiyrtit, kalat ja äyriäiset kuuluvat Istrian keittiöön olennaisesti, kuten myös viinin käyttö ruoanlaitossa. Pulassa on runsas ravintolatarjonta: pastan, lihan ja kalan ystävät löytävät kaikki mieleisensä paikan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä ja teksti Matkavekka.